Ögonfransförlängning

Många väljer att skippa sminket och istället göra en ögonfransförlängning, som innebär att man fäster syntetfransar med hjälp av lim på de riktiga ögonfransarna. Det finns mängder av olika längder, böjningar och fyllighet på syntetfransarna och det vanligaste är att fransteknologen som utför behandlingen rekommenderar en franstyp åt kunden, beroende på till exempel kundens ögonform och skicket på kundens egna fransar. När behandlingen är färdig och alla fransar, som vanligtvis limmas på en och en, sitter på plats krävs ingen användning av mascara. Det beror på att ögonfransförlängningen lyfter ögat samtidigt som syntetfransarna redan är både mörka och fylliga.

Hur länge håller en ögonfransförlängning?

Hur länge en ögonfransförlängning håller är väldigt individuellt, men man brukar säga omkring fem veckor. Skönhetssalongerna brukar rekommendera att en påfyllning sker var tredje vecka, då det kan börja se glest ut efter att man tappat några av syntetfransarna.

En annan faktor som kan avgöra fransarnas kvalitet är hur kunden vårdar dem. Efter behandlingen bör all kontakt med vatten i ögonen undvikas eftersom det tar några timmar för limmet att torka. Vidare bör man vara försiktig med vilka produkter man använder kring ögonen och även att tvätta sig varsamt, utan att gnugga i ögonen. Annars kräver inte en ögonfransförlängning något särskilt underhåll, mer än att borsta igenom fransraden dagligen med den borste man får vid behandlingen.