Kläder för träningspassen

Branschen för träningskläder blomstrar mer än någonsin, och trenden där våra träningsrutiner med tillhörande snygga kläder kan knappt kallas för trend längre då den pågått så länge vi kan minnas. Vi vill gärna ha allt och lite till när det kommer till plagg och utrustning för träning. Det kan vara alltifrån snygga träningstights till en stöttande sport-bh, men också träningsklockor och aktivitetsarmband. Den stora efterfrågan på detta har de stora sportkedjorna besvarat väl och idag hittar man i princip allt man kan tänkas behöva, både online på sajter som JHN Sport och i fysiska butiker. Vi ser även att många av de stora modehusen, där vi inte är vana att se ett sportmode, börjar satsa mer och mer på kollektioner med träningsplagg.

Funktionella plagg efter årstid

Beroende på säsong erbjuds det också olika typer av plagg. Under vår och sommar ser vi mycket av färgglada linnen, sportshorts, löparskor och till och med snygga vattenflaskor. När de kallare månaderna närmare sig dyker plagg med funktionsmaterial upp och vi kan välja bland vadderade västar, tjockare tights och långärmade tröjor som andas samtidigt som de håller dig varm. Att satsa på sådana här material kommer antagligen bara bli större och större, och vi kommer nog få se en stor utveckling av dessa. Det bästa av allt är att träningskläderna idag är så pass snygga att de även går att använda till vardags.

Träning är en livsstil

För vissa kanske den där träningstimmen i veckan är något onödigt ont, men för de flesta människor idag innebär träningen en livsstil. Det är en del av vardagen och mycket av det vi gör kretsar kring att vi rör på oss och äter bra. Därför är denna utveckling inom branschen för träningskläder inte särskilt förvånande, och den kommer med säkerhet bara att fortsätta att utvecklas.